Bez pretjerivanja - zasita jesu najsocnije polpete/snicle/cufte - no nije cudo obzirom na sastojke... Kako rekoh, gledajuci serije na koje sam se navukla za vrijeme svog boravka u Hrvatksoj, ugledah reklamu za ovo jelo pa odlucih isprobat' - odlicne polpete, meso zaista fino i socno! Osim socnosti jako mi se svidjelo sto se koristi sjeckano meso umjesto mljevenog, pa opet nekako imate nesto "za pod zub" :) Drugi put cu probati staviti ih u pecnicu kako bi izbjegla przenje u ulju jer vec ima masnoce u majonezi.
SastojciBroj osoba:4 osobe 500 gr sjeckanog pileceg mesa (file) 3 zlicemajoneze 1 jaje (i nije bas potrebno) 3 zlice ostrog brasna 2-3 protisnuta cena cesnjaka prstohvat sjeckanog suhog chillija soli i frisko mljevenog papra 1 zlicica nasjeckanog lisca persina 1 zlicasvjezeg sira 1 zlica krupno ribanog parmesana
PripremaVrijeme pripreme:30 minTežina:Jednostavno
1 Socno Pilece Meso (priprema)/slika/2144131/
U zdjeli izmijesati sve sastojke te ostaviti 10-tak minuta da odstoji (ja jesam, iako u rcp kojeg sam nasla nisu trazili - takodjer, kod mene su sastojci malo prilagodjeni mojoj kuhinji).
2 Socno Pilece Meso (priprema)/slika/2144133/
Na zagrijanom ulju przite polpete - zlicom iz zdjele vadite smjesu i stavljate u tavu (nije potrebno formirati polpete rukama).
Przite ih s obe strane dok ne poprime lijepu zlatno smeckastu bojicu.
Servirajte uz neku salatu ili kuhano povrce, dobar tek :)
Posluživanje
Original rcp nasla sam ovdje - mislim da drugi put necu stavljati jaje jer ga vec u majonezi ima.
Nema komentara:
Objavi komentar