četvrtak, 12. ožujka 2015.

Socna piletina

Bez pretjerivanja - zasita jesu najsocnije polpete/snicle/cufte - no nije cudo obzirom na sastojke... Kako rekoh, gledajuci serije na koje sam se navukla za vrijeme svog boravka u Hrvatksoj, ugledah reklamu za ovo jelo pa odlucih isprobat' - odlicne polpete, meso zaista fino i socno! Osim socnosti jako mi se svidjelo sto se koristi sjeckano meso umjesto mljevenog, pa opet nekako imate nesto "za pod zub" :) Drugi put cu probati staviti ih u pecnicu kako bi izbjegla przenje u ulju jer vec ima masnoce u majonezi.




SastojciBroj osoba:4 osobe 500 gr sjeckanog pileceg mesa (file)  3 zlicemajoneze  1 jaje (i nije bas potrebno)  3 zlice ostrog brasna  2-3 protisnuta cena cesnjaka  prstohvat sjeckanog suhog chillija   soli i frisko mljevenog papra  1 zlicica nasjeckanog lisca persina  1 zlicasvjezeg sira  1 zlica krupno ribanog parmesana


PripremaVrijeme pripreme:30 minTežina:Jednostavno
1 Socno Pilece Meso (priprema)/slika/2144131/
U zdjeli izmijesati sve sastojke te ostaviti 10-tak minuta da odstoji (ja jesam, iako u rcp kojeg sam nasla nisu trazili - takodjer, kod mene su sastojci malo prilagodjeni mojoj kuhinji).
2 Socno Pilece Meso (priprema)/slika/2144133/
Na zagrijanom ulju przite polpete - zlicom iz zdjele vadite smjesu i stavljate u tavu (nije potrebno formirati polpete rukama).

Przite ih s obe strane dok ne poprime lijepu zlatno smeckastu bojicu.

Servirajte uz neku salatu ili kuhano povrce, dobar tek :)
Posluživanje
Original rcp nasla sam ovdje - mislim da drugi put necu stavljati jaje jer ga vec u majonezi ima.

Nema komentara:

Objavi komentar