četvrtak, 12. ožujka 2015.

Vege kobasiceve

Sastojci 5jaja  20 dkg oraha  5 žlica integralnog griza  6 žlica kuhane riže  4 žlica prezli  10 dkg dimljenog sira (ili dimljenog tofua)  dosta češnjaka  po želji Vegeta Natur, sol, crvena paprika  čili papričica



PripremaTežina:Srednje zahtjevno
1 Vege kobasice/slika/2145505/
Izmutiti jaja pjenjačom. Dodati griz i ostaviti jedan sat  da odstoji ,kako bi griz nabubrio.Stavite po mogućnosti   u hladnjak.
2 Vege kobasice/slika/2145511/
Nakon toga dodati redom sve sastojke, mljevene orahe,kuhanu i ohlađenu rižu,mrvice,dosta češnjaka, te dobro začinite - po želji s soli , crvenom paprikom i Vegetom Natur, ja sam dodala i mljevene čili papričice.
Na kraju , dodati sitno izriban dimljeni sir ili još bolje dimljeni tofu.
3 Vege kobasice/slika/2145523/
Smjesu dobro izmiješati, bude dosta čvrsta i povezana i lagano oblikujte kobasice. Ja sam ih još malo uvaljala u mrvice, ali vi ne morate.
4 Vege kobasice/slika/2145529/
Na tri žlice dobro zagrijanog ulja popržite kobasice sa svih strana  5-10 minuta, neće se raspasti, bit će kompaktne i čvrste.Po želji ,možete ih zaliti s malo povrtnog temeljca ili bijelog vina , pa dodatno još propirjati. Ako tako radite , onda ih kod formiranja u oblik kobasica nemojte  dodatno uvaljati u prezle.  
5 Vege kobasice/slika/2145531/
Meni je od ove količine sastojaka ispalo 15 većih kobasica( svaka oko 70 g težine ).
Posluživanje
Poslužite uz razno povrće, gljive u umaku ili u lepinji kao sendvič uz  bijeli umak od jogurta ,kiselog vrhnja i majoneze  i uz mnogo salate. Dobar tek!

Nema komentara:

Objavi komentar