četvrtak, 12. ožujka 2015.

Sakriveni pasuljsa

Odlicno jelo za vreme posta.




Sastojci 500 gr Tetovski pasulj  250gr sampinjoni  1glavicacrni luk  2-3 cenabelog luka  1sargarepa  2suveljute paprike  1 kasikabrasno  1 kasikamlevena crvena paprika  1kasicica suve mente   ulje , sol
za testo
 2 caseod 2,5 dlbrasno  1/2kocka kvasac  1 kasika sol  2kasikeulje   toplavoda


PripremaTežina:Srednje zahtjevno
1
Pasulj stavite u lonaac ,zalijte vodim i stavite da se kuha.Kad prokljuca ostavite ga se kuha jos 10m minuta i iskljucite.Pokrijte ga i ostavite da sti 15 minuta.Zatim vodu bacite zlijte topliom vodom i produzite sa kuhanjenm dok ne bude kuvan.
2
Sampinjone iseckajte na listice.Crni luk isecite na sitne kocke i stavite na zagrijano ulje da se przi.Kad postane staklast dodajte sampinjone i produzite sa przenjem .Sargarepu narendajte na krupno rende pa i nju dodajte da se prze.Kad povrce omeksa dodajte jednu kasiku brasna, seckani beli luk proprzite i nakraj dodajte 1 kasiku crvene mlevene paprike.Promesajte i sklonite sa vatre.
3
Celu sodrzinu stavite u lonac sa pasuljem i promesajte da se sve spoi.Ostavit da prokljuca jos nekoliko minuta.Posolite po ukusu.Dodajte kasicicu suve mente i po zelji suve paprike.
4
Testo zamesite predhodno od navedenih sastojaka i ostavite da nadolazi dok se pasulj kuva.
5
Gotovi pasulj rasporedite u male zemljane sudove .Od testa napravite male lepinjice debljine prsta i pokrijte svaku posudu kao sa kapakom.Stavite ih u zagrijanu rernu na 200 stepeni da se pece.
6
Kad testo bude peceno izvadite iz rerne i posluzite toplo.

Nema komentara:

Objavi komentar