Odlicno jelo za vreme posta.
Sastojci 500 gr Tetovski pasulj 250gr sampinjoni 1glavicacrni luk 2-3 cenabelog luka 1sargarepa 2suveljute paprike 1 kasikabrasno 1 kasikamlevena crvena paprika 1kasicica suve mente ulje , sol
za testo
2 caseod 2,5 dlbrasno 1/2kocka kvasac 1 kasika sol 2kasikeulje toplavoda
PripremaTežina:Srednje zahtjevno
1
Pasulj stavite u lonaac ,zalijte vodim i stavite da se kuha.Kad prokljuca ostavite ga se kuha jos 10m minuta i iskljucite.Pokrijte ga i ostavite da sti 15 minuta.Zatim vodu bacite zlijte topliom vodom i produzite sa kuhanjenm dok ne bude kuvan.
2
Sampinjone iseckajte na listice.Crni luk isecite na sitne kocke i stavite na zagrijano ulje da se przi.Kad postane staklast dodajte sampinjone i produzite sa przenjem .Sargarepu narendajte na krupno rende pa i nju dodajte da se prze.Kad povrce omeksa dodajte jednu kasiku brasna, seckani beli luk proprzite i nakraj dodajte 1 kasiku crvene mlevene paprike.Promesajte i sklonite sa vatre.
3
Celu sodrzinu stavite u lonac sa pasuljem i promesajte da se sve spoi.Ostavit da prokljuca jos nekoliko minuta.Posolite po ukusu.Dodajte kasicicu suve mente i po zelji suve paprike.
4
Testo zamesite predhodno od navedenih sastojaka i ostavite da nadolazi dok se pasulj kuva.
5
Gotovi pasulj rasporedite u male zemljane sudove .Od testa napravite male lepinjice debljine prsta i pokrijte svaku posudu kao sa kapakom.Stavite ih u zagrijanu rernu na 200 stepeni da se pece.
6
Kad testo bude peceno izvadite iz rerne i posluzite toplo.
Nema komentara:
Objavi komentar