četvrtak, 12. ožujka 2015.

Naan pituljice

Ovaj recept za tijesto sam našla na internetu i probala. Oduševio me svojom mekoćom ukusa. Pa probajte, jer se ovo tijesto može koristiti i za druge namjene npr za kiflice, picu a ako izbacite jaje i jogurt a kao zamjenu koristite sojino mlijeko, možete ga praviti u danima posta.





SastojciBroj osoba:4 osobe
Tijesto:
 500 grbrašna  2 kašičicesuhog kvasca  250 ml mlake vode  1 kašikasoli  1 kašika šećera  4 kašikeulja  6 kašika jogurta  1 jaje



PripremaVrijeme pripreme:50 minTežina:Jednostavno
1
Pomiješati kvasac sa malo mlake vode i šećerom i ostaviti oko 10 minuta na toplo mjesto.
2
U prosijano brašno umijesiti so, uzdignuti kvasac, ulje, jogurt, jaje i mlaku vodu u mekano tijesto.
3
Pustiti tijesto da se diže oko sat vremena.
4
Na pobrašnjenu površinu premjestiti tijesto i oblikovati onoliko kuglica koje veličine oblika hoćete ispeći pituljice.
5
Razvaljati okruglice na debljinu oko 1 cm i peći na dobro zagrijanoj tavi sa vrlo malo ulja (kao za palačinke).
Posluživanje
Poslužiti uz omiljeni nadjev ili poslužiti uz neko jelo.

Nema komentara:

Objavi komentar