jednostavno i prefino
Sastojci 200 g skuhanog krompira od prethodnog dana 125 gbrasna 80 mlulja 250 gjogurta 3jaja 120 g Feta-sira 1 cehne bijelog luka 1luk vlasac (svjezi ili suhi) 2-3paradajza 3 VK sitno ribanog parmezana so, biber
PripremaTežina:Jednostavno
1
Kuhani krompir od prethodnog dana (ja sam sinoc skuhala za ovaj receptic) izgnjeciti u pire kao sto to uvijek radite, pa dodati brasno, jaja, ulje, jogurt, izmrljen sir, protisnut bijeli luk, sitno sjeckan vlasac i luk (luk ja nisam stavljala), dodati jos so i biber i dobro promjesat . Ja sam stavila suhi vlasac i malo suhog persuna.
2 Tema tjedna !/slika/2144363/
Smjesu istrest u pomascen kalup za kolace (26cm) po vrhu poredati paradajz sjecen u kriske, sve posuti ribanim parmezanom i peci u prethodno zagrijanoj pecnici na 190°C oko 40 min ili dok fino porumeni.
Posluživanje
Posluziti toplo uz salatu a dobro je i hladno.
Recept sam preuzela sa kuharske stranice chefkoch.
Prijatno cure !
Nema komentara:
Objavi komentar