četvrtak, 12. ožujka 2015.

Slana tortas

jednostavno i prefino



Sastojci 200 g skuhanog krompira od prethodnog dana  125 gbrasna  80 mlulja  250 gjogurta  3jaja  120 g Feta-sira  1 cehne bijelog luka  1luk   vlasac (svjezi ili suhi)  2-3paradajza  3 VK sitno ribanog parmezana   so, biber





PripremaTežina:Jednostavno
1
Kuhani krompir od prethodnog dana (ja sam sinoc skuhala za ovaj receptic) izgnjeciti u pire kao sto to uvijek radite, pa dodati brasno, jaja, ulje, jogurt, izmrljen sir, protisnut bijeli luk, sitno sjeckan vlasac i luk (luk ja nisam stavljala), dodati jos so i biber i dobro promjesat . Ja sam stavila suhi vlasac i malo suhog persuna.
2 Tema tjedna !/slika/2144363/
Smjesu istrest u pomascen kalup za kolace (26cm) po vrhu poredati paradajz sjecen u kriske, sve posuti ribanim parmezanom i peci u prethodno zagrijanoj pecnici na 190°C oko 40 min ili dok fino porumeni.
Posluživanje
Posluziti toplo uz salatu a dobro je i hladno.
Recept sam preuzela sa kuharske stranice chefkoch.

Prijatno cure !

Nema komentara:

Objavi komentar