petak, 13. ožujka 2015.

Nepečena puding torta

Nemate volje peći biskvite? Imate pudinge u prašku i dva litra mlijeka? Zašto se ne biste poigrali s time i napravili ovu torticu. Jednostavnije pripreme nećete naći nigdje… a ljeto ide, osvježavajuća je i fina, a daje neslućene mogućosti kombiniranja.. Ja više volim nešto biskvitno i zahtjevnije za pripremu, no mojoj djeci i mužu ova torta je bila pun pogodak.



Sastojci

    tamni puding:
     2 vrećice dolcela pudinga od čokolade ili kakaa
     5 žlica šećera
     8 dl mlijeka
     20 dag prženih mljevenih lješnjaka
    svijetli puding:
     2 vrećice dolcela pudinga od vanilije
     5 žlica šećera
     8 dl mlijeka
     20 dag kokosova brašna
    krema:
     2 vrećice dolcela kreme za torte i kolače, okusa čokolada
     -- mlijeka po potrebi
    ukras:
     2, 5 dl slatkog vrhnja



Priprema

Vrijeme pripreme:
    40 min

    1
    Najprije priredite kalup za tortu, ovako: obruč kalupa za tortu namažite maslacem i stavite ga na ravan pladanj za torte.
    2
    Skuhajte tamni puding, po uputi na vrećici, na 8 dl mlijeka. Primješajte mu pržene mljevene lješnjake. Nalijte u pripremljen kalup. Stavite da se hladi u hladnjaku.
    3
    Kad se prohladilo, skuhajte puding od vanilije, po uputi na vrećici primješajte mu kokosovo brašno i oprezno nalijte na onaj puding od čokolade. Stavite u hladnjak i pustite da se ohladi.
    4
    Kremu od čokolade napravite po uputstvu na vrećici. Namažite na ohlađene pudinge. Pažljivo odvojite obruč od ohlađene “torte”.
    5
    Ukrasite tučenim slatkim vrhnjem i ukasima po želji.

Posluživanje


Ovakvu tortu ili kocke, možete napraviti i od voćnih pudinga raznih okusa, s dodatkom sjeckanog voća ili voća iz kompota, a ovakvo spremljeni pudinzi mogu poslužiti i kao desert u čaši, ali i kao krema biskvitnim kolačima!

Nema komentara:

Objavi komentar