četvrtak, 12. ožujka 2015.

Kokos puslices

SastojciBroj osoba:4 osobe 4 kom.belanca  200 gšećer u prahu  200 gkokos  prstohvatso


PripremaVrijeme pripreme:35 minTežina:Jednostavno
1
Mikserom mutiti belanca sa šećerom u prahu i prstohvatom soli, da se dobije čvrst sneg. U čvrsto umućena belanca, varjačom lagano umešati kokosovo brašno.
2
Rernu zagrejati na 180 stepeni. U veliki pleh staviti papir za pečenje. Kašičicom vaditi gromuljice belanaca.
3
Peći, tj. sušiti na 180 stepeni dok ne dobiju karamel nijansu po vrhu. Izvaditi iz šporeta, sačekati da se prohlade, pa odlepljivati od papira. Čuvati u metalnoj kutiji.
4
Dve po dve se mogu spajati hladnim ganaš kremom-dobijemo kokos padobrance.
Posluživanje
Uz popodnevnu kaficu...

Nema komentara:

Objavi komentar