petak, 13. ožujka 2015.

Lagana letnja-torta

Bez pečenja! Sa finom podlogom od keksa i bele čokolade, bogata kremastim filom. Sa bananama i prelivom od višanja.





Sastojci

Broj osoba:
    12 osoba

    za podlogu:
     250 - 300 g keksa
     150 g otopljenog maslaca
     100 g otopljene bele čokolade
     ... mleko po potrebi
    za nadev:
     1 kutija Parfe kreme (npr. Dolcela ili Dr.Oetker)
     600 ml hladnog mleka
     3 banane
    za preliv:
     200 g višanja, ispasiranih
     200 g šećera
     1 kašika džemfixa 1:1



Priprema

Vrijeme pripreme:
    30 min
Težina:
    Jednostavno

    1
    Keks sitno izmrviti. Zatim dodati maslac, čokoladu i toliko mleka, da dobijete masu koju možete razmazati.
    2
    Na tanjir staviti papir za pečenje, a preko njega obod forme vel. 28 cm. Zatim ispuniti masom od keksa i poravnati. Staviti u frižider da se hladi.
    3
    Umutiti parfe kremu po uputstvu sa mlekom. Banane narezati na kolutove. Trećinu kreme premazati po podlozi, zatim preko staviti banane i premazati ostatkom kreme.
    4
    Ostaviti tortu da se hladi dok se krema ne stegne.
    5
    Za preliv zavreti višnje sa džemfixom, zatim dodati šećer i kuvati oko 1 min. Ostaviti da se ohladi. Ohlađenim prelivom izšarati površinu torte.
    6
    Nakon što se torta dobro ohladi, pažljivo ukloniti obod forme i papir, pa servirati.

Nema komentara:

Objavi komentar