Dokopala sam se još jedne knjige: "101 CHOCOLATE TREATS"... i opet se oduševila :) Evo još jednog recepta, uz male izmjene, za istinske čokoljupce i hedoniste…
Sastojci
Dekadencija…
250 g tamne čokolade (grubo narezane)
2 žlice meda
500 ml slatkog vrhnja
1-2 žličice kave (instant)
1-2 žlice vode (kipuće)
1 žličica cimeta
po potrebi kakao i cimet
Priprema
Vrijeme pripreme:
50 min
1 Dekadentna truffle torta – priprema /slika/168756/
Okrugli kalup (promjera do 20 cm) prekrijte prozirnom folijom tako da ju što bolje priljubite uz rubove kalupa i izravnate nabore. Prikaz
2
Čokoladu (ja sam koristila čokoladu za kuhanje s 50% kakaa), med i 100 ml slatkog vrhnja otopite na pari i ohladite.
3
1-2 žličice instant kave (Nescafe i sl.) otopite u 1-2 žlice kipuće vode te ohladite.
4
Ostatak slatkog vrhnja pomiješajte s kavom i cimetom te dobro izradite mikserom.
5
Izrađeno vrhnje umiješajte u čokoladu i lagano miješajući sjedinite sastojke.
6
Smjesu izlijte u kalup te stavite u hladnjak na nekoliko sati ili preko noći da se smjesa ohladi i stvrdne.
7 Dekadentna truffle torta – finale /slika/168761/
Kada se ohladi, maknite rub kalupa i ogulite foliju s ruba kolača. Kolač (zajedno s donjim dijelom kalupa i folijom) iskrenite naopako na tanjur na kojem ćete ga poslužiti. Maknite podlogu kalupa i foliju, pospite kolač kakaom i cimetom, režite vrelim nožem i poslužite.
Nema komentara:
Objavi komentar