petak, 13. ožujka 2015.

Dekadentna truffle torta

Dokopala sam se još jedne knjige: "101 CHOCOLATE TREATS"... i opet se oduševila :) Evo još jednog recepta, uz male izmjene, za istinske čokoljupce i hedoniste…



Sastojci

    Dekadencija…
     250 g tamne čokolade (grubo narezane)
     2 žlice meda
     500 ml slatkog vrhnja
     1-2 žličice kave (instant)
     1-2 žlice vode (kipuće)
     1 žličica cimeta
     po potrebi kakao i cimet



Priprema

Vrijeme pripreme:
    50 min

    1 Dekadentna truffle torta – priprema /slika/168756/
    Okrugli kalup (promjera do 20 cm) prekrijte prozirnom folijom tako da ju što bolje priljubite uz rubove kalupa i izravnate nabore. Prikaz
    2
    Čokoladu (ja sam koristila čokoladu za kuhanje s 50% kakaa), med i 100 ml slatkog vrhnja otopite na pari i ohladite.
    3
    1-2 žličice instant kave (Nescafe i sl.) otopite u 1-2 žlice kipuće vode te ohladite.
    4
    Ostatak slatkog vrhnja pomiješajte s kavom i cimetom te dobro izradite mikserom.
    5
    Izrađeno vrhnje umiješajte u čokoladu i lagano miješajući sjedinite sastojke.
    6
    Smjesu izlijte u kalup te stavite u hladnjak na nekoliko sati ili preko noći da se smjesa ohladi i stvrdne.
    7 Dekadentna truffle torta – finale /slika/168761/
    Kada se ohladi, maknite rub kalupa i ogulite foliju s ruba kolača. Kolač (zajedno s donjim dijelom kalupa i folijom) iskrenite naopako na tanjur na kojem ćete ga poslužiti. Maknite podlogu kalupa i foliju, pospite kolač kakaom i cimetom, režite vrelim nožem i poslužite.

Nema komentara:

Objavi komentar