četvrtak, 12. ožujka 2015.

Torta od bjelanjaka

SastojciBroj osoba:12 osoba 6 bjelanjaka od većih jaja  250gršećera  160 gr mekog brašna  2 vrhom pune žlice gustina  1prašak za pecivo  korica jednog limuna  2 žlice soka od limuna  100 gr maslaca




PripremaVrijeme pripreme:45 minTežina:Jednostavno
1
Najprije rastopite maslac. Ostavite ga da se prohladi.Bjelanjke istucite s dvije tri žlice šećera u čvrsti snijeg. Dodajte ostatak šećera, izmiksajte u šaum. Dodajte naribanu koricu limuna, dvije žlice soka od limuna, pa ponovo izmješajte. Sad polagano dodavajte brašno i lagano ga umješavajte pjenjačom. Dodavajte ga u nekoliko navrata. Naravno u brašno umiješajte prašak za pecivo i gustin. Na kraju dodajte otopljeni maslac i ponovo lagano umiješajte.
Kalup namastite, pobrašnite i ulijte smjesu u kalup. Pecite u zagrijanoj pećnici na 175°C nekih 30 minuta. Provjerite čačkalicom da li vam je biskvit gotov. Bitno je da nikako ne otvarate pećnicu prvih 25 minuta, jer će vam kolač splasnuti.
Tortu možete poslužiti uz žličicu marmelade. Možete napraviti voćni preljev. Možete ju prerezati na dvije tri kore i filovati kremom po vašoj želji. I to je to...

Nema komentara:

Objavi komentar