SastojciBroj osoba:12 osoba 6 bjelanjaka od većih jaja 250gršećera 160 gr mekog brašna 2 vrhom pune žlice gustina 1prašak za pecivo korica jednog limuna 2 žlice soka od limuna 100 gr maslaca
PripremaVrijeme pripreme:45 minTežina:Jednostavno
1
Najprije rastopite maslac. Ostavite ga da se prohladi.Bjelanjke istucite s dvije tri žlice šećera u čvrsti snijeg. Dodajte ostatak šećera, izmiksajte u šaum. Dodajte naribanu koricu limuna, dvije žlice soka od limuna, pa ponovo izmješajte. Sad polagano dodavajte brašno i lagano ga umješavajte pjenjačom. Dodavajte ga u nekoliko navrata. Naravno u brašno umiješajte prašak za pecivo i gustin. Na kraju dodajte otopljeni maslac i ponovo lagano umiješajte.
Kalup namastite, pobrašnite i ulijte smjesu u kalup. Pecite u zagrijanoj pećnici na 175°C nekih 30 minuta. Provjerite čačkalicom da li vam je biskvit gotov. Bitno je da nikako ne otvarate pećnicu prvih 25 minuta, jer će vam kolač splasnuti.
Tortu možete poslužiti uz žličicu marmelade. Možete napraviti voćni preljev. Možete ju prerezati na dvije tri kore i filovati kremom po vašoj želji. I to je to...
Nema komentara:
Objavi komentar