Sastojci
Broj osoba:
4 osobe
sastojci:
oko 450 gr+180 gr pilećih fileta
1 mala glavica luka
začini so,biber
malo maslinovog ulja
po ukusu origano
i još:
4 somuna,lepine ili peciva
po ukusu paradajz,luk,zelena salata
obavezno sos
Priprema
1.
Oko 450 gr pilećih fileta ostavite u komadu,a nekih 180 gr narežite na parčad,pa izmiksajte (jako kratko) u bledneru.Dodajte sitno sjeckan luk,so,biber i origano (ja sam radila bez origana)!
2
Pileće filete razrežite,posolite i pobiberite,premažite sa malo maslinovog ulja,pa filujte pripremljenom smjesom!
3.
Preklopite,kao senvič,pa uvijte u foliju i ostavite u zamrzivač,bar 5-6 sati!
4.
Zatim odstranite foliju,ostavite na sobnoj temperaturi,radi lakšeg rezanja...pa režite (najbolje električnim nožem) na tanke kriške.
5.
Narezano meso pržite na grill tavi,koju premažete sa malo ulja!
6.
Pazite da se meso ne prepeče (obzirom da je tanko,treba mu svega par minuta sa obje strane)!
7.
Pileći doner stavite na somun,lepinu,pecivo...
8.
...preko stavite kriške paradajza (zelenu salatu ili luk,po ukusu) i umak...
9.
...poklopite i uživajte!
Izvor: coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar