subota, 14. ožujka 2015.

TAVUK DONER s

PILEĆI DONER KEBAB,koji će vas sigurno oduševiti na prvi zalogaj...

           

Sastojci

Broj osoba:
    4 osobe

    sastojci:
     oko 450 gr+180 gr pilećih fileta
     1 mala glavica luka
     začini so,biber
     malo maslinovog ulja
     po ukusu origano
      i još:
     4 somuna,lepine ili peciva
     po ukusu paradajz,luk,zelena salata
     obavezno sos


Priprema


    1.
    Oko 450 gr pilećih fileta ostavite u komadu,a nekih 180 gr narežite na parčad,pa izmiksajte (jako kratko) u bledneru.Dodajte sitno sjeckan luk,so,biber i origano (ja sam radila bez origana)!
    2
    Pileće filete razrežite,posolite i pobiberite,premažite sa malo maslinovog ulja,pa filujte pripremljenom smjesom!
    3.
    Preklopite,kao senvič,pa uvijte u foliju i ostavite u zamrzivač,bar 5-6 sati!
    4.
    Zatim odstranite foliju,ostavite na sobnoj temperaturi,radi lakšeg rezanja...pa režite (najbolje električnim nožem) na tanke kriške.
    5.
    Narezano meso pržite na grill tavi,koju premažete sa malo ulja!
    6.
    Pazite da se meso ne prepeče (obzirom da je tanko,treba mu svega par minuta sa obje strane)!
    7.
    Pileći doner stavite na somun,lepinu,pecivo...
    8.
    ...preko stavite kriške paradajza (zelenu salatu ili luk,po ukusu) i umak...
    9.
    ...poklopite i uživajte!

Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar