subota, 14. ožujka 2015.

Moje sarajlije

Nemam reci so koje bi opisala ove predivne peciva,od gore i dole krckave a sredina mekana ko dusa....

           

Sastojci

     500ml mleka
     2 jaja
     2 kasike secer
     4 kasikica soli
     4 k.ulje
     1 kvasac
     1kg brasno
     120g margarina
     1/2 saljica ulje (od kafe)
      sira


Priprema


    1.
    Zamesite testo od mleka,jaja,so,secer,kvasac,ulje  i brasna.Ostavite da testo odmori 10min dok pripremite pleh u kojem ce te ih peci (malo nauljite ga)
    2.
    Testo podelite na 25 loptica (sarajlija).
    Svaku lopticu zasucite sa rukom i zavijte u puzica (ko na slici) stavljajte u pleh .(dovoljan je jedan pleh za sve da stanu)
    3.
    U sredinu stavite po parcense sira ,spinat i dr.
    Kad su gotove pokrijte i ostavite da otstoje 1h 30min(jedan sat i trideset minuta ali ne u mnogo toplu prostorijur
    4.
    Rernu zagrejte.
    Otopite pola margarina sa pola salice ulje i prelijte gotove sarajlije.Stavite da se peku
    5.
    Kad porumene izvadite gotove su.

Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar