Sastojci
1 biskvitna kora
2 pudinga od vanilije
1 čokolada za kuhanje
8 kašika šećera
6 dl mlijeka
150g margarina
petit keks
višnje i kivi ( ili neko dr. voće )
1 preljev za torte
Priprema
1
Biskvitnu koru staviti na dno kalupa za torte i poprskati rumom.
Preko kore razbacati višnje.
Puding i šećer razmutiti u malo mlijeka, ostatak mlijeka zakuhati i skuhati puding. U vruće umješati margarin i čokoladu. Dobro izmiksati i ohladiti. Preliti preko višanja.
Petit keks namočiti u mlijeko i poslagati preko kreme. Po keksu složiti kiwi
( ili neko dr. voće ) i preliti preljevom za torte sppravljenim po uputsvu na kesici.
Dobro ohladiti i uživati.
2
P.S. Ovaj kolačić je nastao tako što mi je ostala jedna biskvitna kora nakon što sam za jednu slatku djevojčicu napravila Sunčicinog Bananka.
Izvor: coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar