subota, 14. ožujka 2015.

Čokoladna torta sa narančom



BISKVIT

175 g brašna
80 g čokolade sa 70 % udjela kakaa
200g maslaca
150 g šećera
3 jaja
1 žličica praška za pecivo
100g mljevenih badema
2 žlice kakaa
2 žlice mlijeka
1 žlica vanilin ekstrakta
naribana korica naranče
KREMA
150 ml slatkog vrhnja
180 g čokolade sa 70 % udjela kakaa

  • Biskvit za čokoladnu tortu sa narančom
Čokoladu izlomite na kockice i istopite sa 25 g (od 200g) maslaca na pari.
Ostatak maslaca (175 g) pomiješajte sa ostalim sastojcima potrebnim za biskvit.
Miješajte dok smjesa ne postane jednolična.
Kad su se sastojci za biskvit sjedinili dodajte prethodno otopljenu čokoladu sa maslacem.
Miješajte lagano da sve svi sastojci prožmu u finu kremastu teksturu.
U lim za pečenje (23 cm) prethodno obložen pek papirom ulijte dobiveno tijesto i pecite na 190°C oko 40 minuta (površina mora biti mekana na dodir).
     Krema za čokoladnu tortu sa narančom
Slatko vrhnje zagrijavajte na vatri (najbolje na pari) i u njega dodajte komadiće čokolade.
Miješajte na niskoj temperaturi dok smjesa ne postane glatka i jednolična.
Čokoladnu kremu ostavite da se ohladi neko vrijeme u frižideru.
Čokoladnu kremu prije uporabe kratko izmiksajte mikserom da se zgusne.
    Slaganje čokoladne torte sa narančom

Ohlađeni biskvit prerežite horizontalno na dva dijela jednake debljine.
Biskvit premažite sa polovicom dobivene kreme i poklopite drugim biskvitom.
Sa ostatkom čokoladne kreme premažite čokoladnu tortu i ostavite da se hladi prije serviranja.
U slast!

Izvor: kolaci.eu

Nema komentara:

Objavi komentar