Recept sam dobila od seke, predobar je, krema je odmah
čvrsta, a brže su gotove nego bilo koji kolač sa kremom :)
! E da još jedna mala napomena – nisu preslatke, a kad ih
probaju vole ih i oni koji ne jedu kolače!!!!
Hvala ti seko :)
Sastojci
Broj osoba:
15 osoba
1 paket listanog tijesta (za dvije
kore)
2 litre mlijeka 2,8 mm
0,5 litre vode
6 jaja
6 velikih žlica glatkog brašna
1 gustin (20 dag)
3 vanilin šećera
25 dag šećera
7 dl slatkog vrhnja
2 kremfixa
šećer u prahu
Priprema
1
Lisnato tijesto razvaljati pa ispeći na
okrenutoj tepsiji. Prije pečenja, tijesto malo izbosti vilicom.
2
Moj način kuhanja krempita:
Staviti u veliku posudu ovim redom: vodu,
mlijeko, žutanjke, vanilin šećer, 20 dag šećera, brašno i gustin. Naravno kako
koji sastojak dodate tako malo promiješajte mutilicom. Sad povremeno
promiješajte sastojke, a kad primjetite da je već dosta zagrijano, počinje se
pomalo na dnu zgrušavati, miješajte energičnije neprekidno dok ne zakuha. Kad
je krema zakuhala, opet ju možete laganije miješati još desetak minuta jer sad
više neće zagoriti niti se napraviti grudvice.
3
Maknuti kremu sa štednjaka. Umutiti bjelanjke
i 5 dag šećera u čvrsti snijeg pa ga umiješati u toplu kremu. Ovaj je postupak
osim samog sastava krempite jako bitan jer se šlag ne smije razvodniti nego
trebaju ostati male rupice. Ja to lagano miješanje izvedem tako da mutilicom
dio snijega potisnem u kremu pa polukružno mutilicu podignem na drugom djelu
posude natrag i preostalu kremu sa mutilice energično tresnem u zdjelu i tako
sve dok ne potrošim snijeg. Ne znam koliko sam jasno opisala, ali vjerujem da
većina radi ovakve kreme pa će svatko primjeniti svoj sistem.
4
Gotovu kremu izliti na koru koju smo stavili
u najširi duboki pleh te pustiti da se ohladi. Umutiti slatko vrhnje, dodati
1-2 kremfixa. Ohlađenu kremu po vrhu viljuškom lagano ogrebati da postane hrapava
kako se kasnije nebi odvajao šlag od kreme :), namazati šlagom i poravnati ga.
5
Na kraju, drugu koru odrezati na kvadratiće
kako bi nam bilo lakše rezati krempite i složiti ih na šlag, staviti još pola
sata u hladnjak pa rezati krempite, posuti šećerom u prahu i papati :)
Posluživanje
Tepsija 32x36 cm ;)
Naravno kremu možete skuhati i po onom sistemu da se svi
sastojci pomiješaju u pola litre vode pa dodaju u kuhano mlijeko i kuhaju dok
se zgusne..
Ja naravno volim kad
imam manje suđa za prati pa sve kuham odjednom hi hi :)
Nema komentara:
Objavi komentar