subota, 14. ožujka 2015.

NAJBOLJA ČOKOLADNA TORTA

Jednostavna čokoladna torta koja je danima sočna i ukusna a za djecu koja nisu ljubitelji novih stvari največe otkriče.....svi je vole i veliki i mali





Sastojci

     5 jaja
     20dkg šečera
     23dkg brašna
     25 g tamnog kakaa
     1 prašak za pecivo
     1dcl mlijeka
     1 dcl maslinovog ili suncokretovog ulja
      KREMA
     0,5l mlijeka
     1 prašak za puding od čokolade(dolcela)
     5 žlica šečera
     150 g čokolade za kuhanje, ako dodajete obične stavite 200 g
     125 g maslaca
     1 žlica nutele ili linolade ili nekog sličnog namaza
      ako ne radite za djecu onda u kremu dodajte ruma


Priprema

    1.
    Odvojimo bjelanjke i žumanjke istučemo sa šečerom dok ne pobijele, polako dodajemo tekučine lagano miješajući.
    Prestanemo tući mikserom i ručno umiješamo brašno, kakao i pzp sa snijegom od bjelanjaka.
    2.
    Stavimo peči u namašćeni lim za torte promjera 26 te pečemo na 180 C 35-40 minuta. Provjerite čačkalicom ali ne otvarajte prije 30 minute.
    Kad je pečen dobro ga ohladite, prerežite na dva ili tri djela i filajte.
  

    KREMA:
    1.
    Skuhajte puding po uputama na pakiranju i u vrući dodajte izlomljenu čokoladu, maslac i veeeliku žlicu nutele ili linolade.
    Prekrijte sa folijom da vam se ne stvori ona ružna korica i ohladite do kraja.
    2.
    Prekrijte fondanom i uživajte u dječjem mljackanju.
    3.
    Tortica je toliko sočna da ne treba zalijevati kore nikakvom tekućinom, samo je bitno da biskvit ne prepečete a za to morate poznavati svoju pečnicu.

    NAPOMENA:

    Vidim da su cure imale problema sa kremom. Kremu morate doooooobro ohladiti, znači do kraja da se puding, čokolada i maslac stisnu i da vam nije tekuća. Ja je obično radim navečer i filam tek ujutro, obavezno je pokrijte sa prijanjajučom folijom da vam se ne napravi kora.
    A možete i skuhati puding i ohladiti te kad je hladan staviti u nj otopljenu čokoladu i kad se to ohladi umiješati omekšani maslac i sve promiješati.

Nema komentara:

Objavi komentar