nedjelja, 15. ožujka 2015.

Čudo od čokolade


Sastojci:

biskvit:

4 jaja

100 gr. šećera

200 gr. margarina

100 gr. čokolade za kuvanje

4 kašike brašna

1/2 prašaka za pecivo

krema:

0,5 L slatke pavlake

200 gr. čokolade za kuvanje

1 kašika šećera



Priprema:

žumanca i šećer umutiti.margarin i čokoladu istopiti na laganoj vatri ili u mikrotalasnoj na 30-ak sekundi pa dodati u žumanca,a zatim dodati brašno pomiješano sa praškom za pecivo i na kraju snijeg od bijelanaca (bijelance umiješati polagano, ne mikserom).

peći (u tepsiji oko 20x30cm) na 180°C oko 20 min… dobro paziti da se biskvit ne prepeče jer će upiti kremu.

slatku pavlaku,čokoladu i šećer zagrijavati na skroz laganoj vatri (miješajući polagano dok se čokolada ne istopi).nesmije da provri.kremu pustiti da se ohladi-da bude samo malo mlaka.


pečeni biskvit izbockati čačkalicom na nekoliko mijesta i dok je samo malo topao preliti ga sa prohlađenom kremom.krema je dosta rijetka ali će se nakon nekoliko sati u frižideru stisnuti.


kolač ohladiti prvo na sobnoj temp. a onda staviti u frižider da se dobro ohladi i stegne krema…

Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar