Sastojci:
biskvit:
4 jaja
100 gr. šećera
200 gr. margarina
100 gr. čokolade za kuvanje
4 kašike brašna
1/2 prašaka za pecivo
krema:
0,5 L slatke pavlake
200 gr. čokolade za kuvanje
1 kašika šećera
Priprema:
žumanca i šećer umutiti.margarin i čokoladu istopiti na laganoj vatri ili u mikrotalasnoj na 30-ak sekundi pa dodati u žumanca,a zatim dodati brašno pomiješano sa praškom za pecivo i na kraju snijeg od bijelanaca (bijelance umiješati polagano, ne mikserom).
peći (u tepsiji oko 20x30cm) na 180°C oko 20 min… dobro paziti da se biskvit ne prepeče jer će upiti kremu.
slatku pavlaku,čokoladu i šećer zagrijavati na skroz laganoj vatri (miješajući polagano dok se čokolada ne istopi).nesmije da provri.kremu pustiti da se ohladi-da bude samo malo mlaka.
pečeni biskvit izbockati čačkalicom na nekoliko mijesta i dok je samo malo topao preliti ga sa prohlađenom kremom.krema je dosta rijetka ali će se nakon nekoliko sati u frižideru stisnuti.
kolač ohladiti prvo na sobnoj temp. a onda staviti u frižider da se dobro ohladi i stegne krema…
Izvor: coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar